Changing the way of life, one day at a time…

Feta-tomaat-pasta
Pasta met feta en tomaten 

 
 Ingrediënten
Voor de pasta:

  • 150 gr. (glutenvrije) pasta
  • een pot feta
  • 3 bosuitjes
  • 250 gr. tomaat (ik gebruikte cherrytomaatjes in verschillende kleuren voor een mooi effect)
Voor de dressing:
  • 1 el honing
  • 3 el olijfolie of nog lekkerder; als je feta in de olie zat, gebruik je deze olie!
  • naar smaak gedroogde basilicum, peterselie, oregano en tijm
  • teentje knoflook geperst
Werkwijze
  1. Breng de pasta volgens aanwijzing op de verpakking aan de kook.
  2. Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten voor de dressing met elkaar te combineren.
  3. Snijd de tomaatjes en de bosui. De tomaat mag best grof gesneden worden.
  4. Doe alles in een schaal en brokkel de feta er doorheen.
  5. Giet de dressing er vast over zodat de smaken lekker intrekken.
  6. Wanneer de pasta klaar is, doe je deze er ook bij.
  7. Roer goed door en zet weg in de koelkast.

Maak een beetje extra als lunch voor de volgende dag, dan is hij nog lekkerder!

bron:http://www.proevenmetliefde.nl/

jamies-pasta-frutti-di-mare
Spaghetti Vongole of Frutti Di Mare

Wat heb je nodig voor de frutti die mare pasta
voor 4 personen

  • 160 gr speltpasta
  • 300 gr frutti di mare mix of kokkels (zoals in het boek)
  • 2 el zongedroogde tomaten tapenade
  • 8-10 bio cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 1/2 gedroogde peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl oregano of Italiaanse kruiden
  • 2 tl verse peterselie
  • Scheutje witte wijn (optioneel en naar eigen smaak)
  • Olijfolie (naar smaak)

Bereiding

  1. Snijd de ui , gedroogde peper en de teentjes knoflook fijn
  2. Snijd de tomaat in partjes
  3. Zet een pan met water op en breng en kook daar de spaghetti in
  4. Zet een hapjes pan op het vuur met wat olijfolie en fruit daar de ui, peper en knoflook licht in aan
  5. Voeg de zongedroogde tomaten tapenade en de oregano toe en bak even kort mee
  6. Doe vervolgens de frutti di mare mix, de tomaatjes en de wijn erbij. Laat even goed door pruttelen.
  7. Giet de pasta af en schep wat van de saus over de pasta en garneer met verse peterselie

Bron: http://eerlijkereten.nl